Ne hagyjuk az iskolát!

0
1413

Újraalapítási okiratra lesz szüksége az 1702-ben alapított II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnáziumnak. Mint korábban írtuk, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumot létrehozó miniszteri rendeletet május 4-én közzétett ítéletével a bukaresti Legfelsőbb Bíróság érvénytelenítette. A Legfelsőbb Bíróság ítéletének indoklását nem ismerjük még, de az iskola működése, többek között a beiratkozások, ezáltal a jövő tanév veszélybe került. Az iskola támogatói nem fogják tétlenül nézni a hivatal packázását. Balla Imre iskolalelkész tájékoztatását olvashatják a jelenlegi helyzetről, a holnapra tervezett csendes tiltakozásról.

Nemtetszésünknek továbbra is hangot kell adnunk! Tekintettel a szerda 11 órára meghirdetett Néma tiltakozás mögé társulni akaró szülői közösség, civil szervezetek és szimpatizánsok jelzésére az esemény időpontja és helyszíne megváltozik!

A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum május 18-án, szerdán esedékes, teológiai osztályba való vizsga lehetőségét akadályozzák, de ellehetetleníteni nem tudják: a teológiai osztályba jelentkezők törvényes keretek között vizsgát fognak tenni. A történtek ellenére az érdeklődők száma az előző évek túljelentkezéséhez közelít.

A katolikus egyház azzal segít, hogy az egyházmegyében működő más teológiai líceumokkal egyeztetve a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium helyszínén teremt lehetőséget a képességvizsgára. Ugyanakkor imáival kíséri azokat a fáradozásokat, amelyet a szakemberek az iskolai év zavartalan lezárása, a következő tanév előkészítése és az iskola újraalapítása érdekében tesznek.

A tervezett, a megszüntetés elleni tiltakozást május 18-án megtartjuk 19 órától a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban. Tisztelettel várunk mindenkit, aki a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Líceum ügyéhez csendes és imádságos kiállásával társulni szeretne.

Balla Imre iskolalelkész