Kispapok szüleinek szerveztek találkozót Gyulafehérváron

0
1051
Fotók: Seminarium Incarnatae Sapientiae

Újra tartottak találkozót a kispapok szüleinek Gyulafehérváron. Az alkalom célja, hogy az édesanyák, édesapák lássák, hol, hogyan készülnek gyermekeik az Istennek szentelt útra, illetve az is, hogy kicsit egymást is jobban megismerhessék.

Két éves kényszerszünet után második alkalommal szervezte meg a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet a kispapok szüleinek találkozóját. A találkozó elején Kovács Gergely érsek házigazdaként, mint a szeminárium legfőbb elöljárója köszöntötte az egybegyűlt szülőket, akiknek Kiss Endre spirituális tartott lelki alkalmat. A program részeként a szülők meglátogatták a székesegyházat és az érseki palotát is. A kispapokkal közösen elfogyasztott ebéd után gyermekeikkel találkoztak, majd közösen végzett májusi ájtatossággal ért véget a különleges nap. Amint a megnyitón elhangzott, a találkozó lényege, hogy a szülők meglássák és megismerjék azt a helyet és közösséget, ahol gyermekük a papságra készül, ugyanakkor a közös programok révén egymást is megismerhessék, hiszen fiaik mellett állva ők is fontos hivatást töltenek be a papképzés folyamatában.

A kispapok szüleinek második találkozója Szűz Máriát, a papok édesanyját köszöntve főpásztori áldással zárult. Az esemény jó alkalom volt a találkozásra, a kapcsolatok szövésére, ápolására és a jövő közös tervezésére, ugyanakkor megerősödést jelentett mind a szülői, mind a papi hivatás megélésében.

Forrás: Seminarium Incarnatae Sapientiae/Facebook