Online konferenciát szerveznek idősekkel foglalkozó szakembereknek

0
846
Illusztráció

Társadalmi felelősségvállalás az idősek és az aktív idősödés terén címmel szervez online konferenciát a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet. A szépkorúaknak szociális szolgáltatásokat nyújtó szakembereknek szóló eseményre május 26-án, csütörtökön 14 és 16 óra között kerül sor a Zoom platformon, román nyelven.

A konferenciát Román János Caritas-vezérigazgató nyitja meg, majd Pap Monica-Anico projektmenedzser mutatja be a szervezet által Nagybányán gyakorlatba ültetett, Együtt az időseinkért! elnevezésű POCU-projekt hároméves időtartama alatt megvalósított jó gyakorlatokat. Az említett projekt keretében a Caritas azt vállalta, hogy 170 nagybányai szépkorú életminőségén javít négy, igényiekhez igazodó szociális szolgáltatás biztosítása által.

Ezt követően Simai Éva tréner, HR-szakember előadása következik: Szavak, amelyek összekötnek, avagy az erőszakmentes kommunikációban rejlő lehetőségek az idősekkel való kapcsolattartásban címmel.

A folytatásban Szátvári Emese, Vojta terapeuta és oktató, a Romániai Vojta Társaság elnöke beszél arról, milyen módon alkalmazható ez a típusú terápia felnőttek és szépkorúak esetében.

Az esemény végén a résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadóknak.

A konferencián való részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az online jelentkezési lap kitöltése által lehet, legkésőbb május 20-ig, péntek, 24 óráig az alábbi linken: https://forms.gle/cRUwr7Lxu5yD7Jqd7

Palincas Erika