A helyes irányt keresték a tasnádszántói ifjúsági találkozón

0
970
Keresd a helyes irányt! Fotók: a Nagyváradi Egyházmegye Facebook-oldala

Keresd a helyes irányt! mottóval tartottak regionális ifjúsági találkozót a tasnádi és a margittai esperesi kerületek fiataljai számára május 7-én, szombaton a Szatmár megyei Tasnádszántón – számol be az eseményről a Nagyváradi Egyházmegye Facebook-oldala. A kerület közel ötven fiatalja vett részt az egynapos együttléten.

A helyi ifjúsági csoport tagjai Gozner Artúr tasnádi hitoktató irányításával állították össze a találkozó programját, amely jó alkalmat biztosított a lelki töltekezésre és a kikapcsolódásra egyaránt. A találkozó meghívott előadója, Szabó Ervin nagyvárad-olaszi plébános az öt szeretetnyelvből kiindulva próbált irányt mutatni a résztvevőknek a helyes ember- és istenkapcsolat kiépítésére, illetve megerősítésére.

A találkozón részt vett nyolc, papi hivatásra készülő gyulafehérvári teológushallgató is, akik a jó pásztor vasárnapjához kapcsolódó „hivatások hétvégéje” alkalmából tartózkodnak az egyházmegyében.

Az előadás után a fiatalok kisebb csoportokat alkottak, és a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet kispapjainak a vezetésével arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként tudja a mai fiatal felismerni a hivatását és azt a közösség javára kamatoztatni. Az ízletes ebédet követően a fiatalok kreatív és dinamikus csapatépítő játékokban mérték össze tehetségüket és tudásukat, és adták át magukat a felhőtlen örömnek.

A találkozót szentségimádás zárta a helyi plébániatemplomban, ahol a fiatalok az általuk írt imádságokat vitték az oltáriszentségben jelen lévő Krisztus elé. A tasnádi plébánia Facebook-oldalán élőben közvetített szentségimádást a helyi fiatalok zenei szolgálata tette szebbé.

Forrás: a Nagyváradi Egyházmegye Facebook-oldala/a hittan.ro Facebook-oldala