Zenés passió fiatalok tolmácsolásában Gyergyócsomafalván

0
1402
Fotók/videó: Bartos Károly

Virágvasárnap délután a Szent Miklós ifjúsági zenekar mutatta be egyórás előadásban Jézus Krisztus szenvedéstörténetét fiatalos, modern zene útján a gyergyócsomafalvi Szent Péter és Pál templomban. Akadt olyan család, akit annyira meghatott az előadás, hogy eldöntötték: komolyabban veszik a vasárnapi szentmiséken való részvételt. Az alábbiakban Bartos Károly plébános beszámolóját olvashatják.

Tusa Debora főiskolás és Bernád Boldizsár gimnazista rendezésében az eseményekhez hű, modern műveket feldolgozva lelkileg sok hívőt megindítva mutatták be a 22 személyből álló ifjúsági csoporttal a passiót. A zenekar jól képzett, szorgalmas diákok közössége a gyergyói medencéből. Saját kezdeményezésük a munka. A lelkületük a jó keresztény családok nevelésének köszönhető. Sokukat a nagycsaládos házasok találkozóin volt alkalmam megismerni évekkel ezelőtt. Már belenevelődtek a szolgáló szeretetbe és a közösségi életformába. Sok munkával szép eredményeket érnek el.

Virágvasárnap már kora délután gyülekeztek, előkészítették a hangosítást, gyakoroltak, és délután 5-től lelkileg töltekezhettek a hívek. Volt olyan édesanya, aki megjegyezte, hogy a családja ennek a zenés passiós élménynek köszönhetően határozta el, ezután rendszeresen részt vesz a vasárnapi szentmiséken. Volt, aki megköszönte a lélekgyógyító éneklést. Volt kisgyermek, aki számára a passiós mise is tudott élvezetet nyújtani. Minden hónap első vasárnapján este 6-tól az ifjúsági misén ugyanez a közösség zenei szolgálatot végez. Egyelőre csak két fiatal gyergyócsomafalvi a zenekarban, de reméljük, hogy még több helyi fog bekapcsolódni a közösség mukájába. Főként, hogy egy ideje az esti misén való részvétel megduplázódott.

Bartos Károly plébános