Isten szeretetáldozata: triduum és fáklyás keresztút Nagybányán

0
1018

Fáklyás keresztúti ájtatosságon vettek részt a Szentháromság-, illetve a Krisztus Király-plébániák hívei virágvasárnapot megelőző szombaton, április 9-én.

Nagybányán a Szentháromság-plébánián április 8-10. között A szerelmes Isten szeretetáldozata címen nagyböjti lelkigyakorlat volt Tokodi László OP vezetésével. A debreceni Szent László-plébánia domonkos rendi lelkipásztora pénteken és szombaton este 7 órától mutatott be szentmisét és mondott szentbeszédet. Pénteken a szentmise keretében kiszolgáltatták a betegek szentségét. Szombaton délután 4 órától egyéni lelkibeszélgetésen vettek részt az erre jelentkezők a meghívott szerzetessel a plébánián.

A lelkigyakorlat a vasárnap 10 órakor bemutatott virágvasárnapi szentmisével ért véget, Berár Levente kántor vezetésével passió csendült fel, majd Tokodi László elmélkedésében Jézus irántunk való barátságáról, szeretetéről személyes vallomásként fogalmazott meg gondolatokat, amelyek végén mindenkinek azt kívánta, legyen olyan barátja, akit gondok esetén akár éjfélkor is felhívhat, aki életét is odaadná értük, és tudjanak szenvedélyesen szenvedni, ha az élet úgy hozza.

A virágvasárnapot megelőző szombaton, április 9-én fáklyás keresztúti ájtatosságot tartottak a Szentháromság-, illetve a Krisztus Király-plébániák híveinek részvételével. A cinteremből indult szombaton este 8 órakor az imádságos körmenet a Kereszthegyre, ahol végigjárták az Úr Jézus keresztútját. Az imát a békéért és a háború áldozataiért ajánlották fel.

Forrás: a nagybányai Szentháromság-plébánia Facebook-oldala