Ifjúsági lelkinap Máriaradnán

0
1041

A temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központ szervezésében április 2-án, szombaton, Máriaradnán lelkinapot tartottak, amelynek programjában előadás és keresztúti ájtatosság szerepelt. Köles Réka, a pécskai római katolikus ifjúsági csoport tagja számolt be az eseményről.

Nagy öröm volt számunkra, hogy több plébánia részt vett ezen a lelkinapon. A több mint 100 fiatallal megerősíthettük hitünket, kicsit jobban megismerkedhettünk egymással és nagyböjt lévén jobban felkészülhettünk húsvét ünnepére.

Megérkezésünk után a kegytemplomban keresztutat végeztünk. Szép volt, hogy minden állomásnál román és magyar nyelven felváltva más-más fiatal imádkozott, közte énekeltünk. Annyira megható, hogy Jézus milyen sokat tett értünk és olyan sok nehézséget vállalt magára. Minden állomásnál köszönetünk jeléül egy szál rózsát ajándékoztunk Jézusnak, mivel ő sokat szenvedett a megváltásunkért.

Ezt követőn román és magyar nyelvek előadás hangzott el, amelynek témája a szent három nap volt. Megtudtuk, hogy a szent három napot másképpen triduumnak hívják, és az előadók, Bukovics Erika Mária schönstatti nővér, ifjúsági referens, Király Árpád arad-ségai plébános és Dumitru Daniel temesvár-gyárvárosi plébános, az Egyházmegyei Ifjúsági Központ munkatársa elmondták, mit ünneplünk ebben az időszakban.

Számomra nagyon érdekes volt, hogy nagypénteken nincs szentmise, csak szertartás kereszthódolattal.

Előadás után ebédeltünk, és mivel elállt az eső, kicsit sétáltunk a templom körül, majd hazaindultunk. Nagyon tetszett a lelkinap, életem első keresztúti ájtatosságával, az interaktív előadással és a közös énekléssel.

Forrás: Temesvári Egyházmegye

Fotó: az arad-ségai Lisieux-i Kis Szent Teréz-plébánia Facebook-oldala

MEGOSZTÁS