Úton járunk – Kármelhegyi Boldogasszony Imacsoportok és Skapuláré társulatok lelki napja

0
1386

A szinodális út lelkületében „Az egyház szívében szeretet leszek” mottóval szerveztek lelkinapot március 19-én a Kármelhegyi Boldogasszony Imacsoportok és Skapuláré társulatok Csíksomlyón. Úton járunk: együtt egymással és Istennel. Több mint húsz helységből közel ötszáz személy vett részt az imatalálkozón.

A katekézist és a szentmisét Hajlák Attila-István imecsfalvi plébános, a kármelhegyi Boldogasszony Imacsoportok egyházmegyei lelkivezetője mutatta be. Arra buzdította a jelenlévőket, hogy legyen szívügyük az egyházközségük, a közösségük. „Kis Szent Teréz lelkületében legyünk szeretet az egyház szívében. Legyen az életünk istenélmény, akkor tud épülni az életünk, akkor tudunk együtt járni, együtt egymással, ha tetten érjük a jó Istent életünkben. A jó Isten jelen van életünkben. Úgy szeressük az egyházat, mint édesanyánkat. Annyira vegyük komolyan, mint édesanyánkkal való kapcsolatunkat. Az egyház édesanyaként szeret és hordoz. Felelősek vagyunk egymásért és az egyházunkért” – hangsúlyozta a plébános.

Imádságban és szentmisében kérték a jelenlévők Isten áldását a szinodális út gyümölcseiért és a Szűzanyának ajánlották a Gyulafehérvári Főegyházmegyét, hogy legyen épülésünkre és lelki megújulásunkra ezen szinodális út, misszió.

Bírta Zsuzsanna