Jövő pénteken kezdődik a Ferences Ifjúsági Tavaszi Találkozó

0
1043
Fotók: pillanatképek a népszerűsítő videóból

Igen fontos, hogy legyenek az életünkben olyan biztos pontok, amikbe belekapaszkodhatunk, ahová visszatérhetünk és ahol felüdíthetjük a szívünket, írják felhívásukban a Ferences Ifjúsági Tavaszi Találkozó (FITT) szervezői. Egy ilyen „biztos pont” az idén 21 éves FITT, amit március 25. és 27. között tartanak Désen (Piața Bobâlna 16.)

A programra 15 éves kortól 38 éves korig lehet jelentkezni. A program jövő pénteken, március 25-én kezdődik 19 órától, de aki korábban megérkezik, azt bátorítják, hogy 17:15-től kapcsolódjanak be a templomban tartott keresztútba, illetve 18 órától a dési hívekkel közösen tartott szentmisébe.

Amit mindenképp érdemes magukkal vinni a résztvevőknek: hálózsák, izolír, jegyzetfüzet, írószer. „Ha netalán még marad egy kis hely a táskában, akkor oda nyugodtan be lehet pakolni egy kis harapnivalót – olyasmit, amit reggelinél vagy vacsoránál be lehet tenni a közösbe. Ez nagy segítség lenne!” – írják a szervezők a felhívásban. A meleg ebédet minden nap a kolostor biztosítja.

Az ottlét nem kerül semmibe, írják, de ha valaki szívesen támogatná a kezdeményezést bármilyen kis adománnyal, azt a ferencesek elfogadják és felhasználják az ifjúsági programjaik megszervezéséhez. További információért a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail-címre írhatnak az érdeklődők, vagy a 0746-774 701 (Tibor testvér), illetve a 0753-173 263 (Hugó testvér) telefonszámokon érdeklődhetnek. A jelentkezési kérdőív ITT érhető el.

A népszerűsítő és ízelítő videó itt nézhető meg: