Még lehet jelentkezni Székely János szombathelyi megyés püspök előadására

0
1212
Fotó: Székely János szombathelyi megyés püspök Facebook-oldala

Hol van az én Atyám? Jób könyvének üzenete címmel a Katolikus Magyar Bibliatársulat online nagyböjti bibliás délutánt tart március 22-én, kedden 18 és 21 óra között Marosvásárhelyen. Még lehet jelentkezni!

A különleges alkalom előadója dr. Székely János szombathelyi megyés püspök, aki olyan kérdésekre keresi a választ, amit valószínűleg mindannyian naponta felteszünk: miért szenved az igaz, és miért él jól a bűnös, honnan ered a sok baj, szenvedés és nyomorúság a földön, van-e ezeknek célja és lényege, és összeegyeztethető-e a rossz és az igazságtalanság egy jóságos és igazságos Isten létével? De arról is beszél majd az előadó, hogy a szenvedést hogyan lehet az emberi létbe beépíteni.

„Jób könyve egy drámai elbeszélés keretében, a türelmes, Istenhez szenvedéseiben is kitartóan hűséges ember élettörténetébe ágyazottan próbál választ adni kérdéseinkre” – így hívnak a délutánra a szervezők. A nagyböjti előadásra március 20-ig lehet jelentkezni az orsolya.lakatos96@gmail.com e-mail-címen, illetve a 0747-680-849-es telefononszámon.

Magos Gyöngyvér