Erdélyi kötődésű egyházi személyeket is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmából

0
1346
Fotók: Merényi Zita/Magyar Kurír

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, Áder János köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket adott át a magyar nemzeti ünnep, március 15-e alkalmából március 11-én, pénteken 15 órakor Budapesten, a Kármelita kolostorban. A kitüntetettek között erdélyi kötődésű egyházi személyek is vannak.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült mások mellett a lelkivezető- és lelkigyakorlatkísérő-képzés magyarországi meghonosítása, valamint a magyar jezsuiták közösségének építését és a Szent Ignác-i szellemiségű intézmények fejlesztését szolgáló munkája elismeréseként Vízi Elemér jezsuita szerzetes, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának tartományfőnöke.

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vette át mások mellett az európai magyar katolikusok közösségi életét újság- és könyvkiadói tevékenységével szolgáló munkája, valamint a határon túl és a diaszpórában élő magyarság támogatása, illetve hagyományainak megőrzése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Varga Gabriella újságíró, az Életünk főszerkesztője, a Misszió Média Lap- és Könyvkiadó Kft. ügyvezetője.

Szívből gratulálunk Vízi Elemérnek, a csíkdánfalvi származású jezsuita provinciálisnak, illetve laptestvérünk, az Életünk főszerkesztőjének, Varga Gabriellának, Jakab Antal püspök unokahúgának, a Jakab Antal Keresztény Kör alapító-vezetőjének. Mindkettőjük nevével többször találkozhattak olvasóink.

Vízi Elemér jezsuita tartományfőnökkel a kinevezése alkalmával készült interjúnkat itt olvashatják:

Varga Gabriella újságíróval, főszerkesztővel készült interjúnkban arról olvashatnak, hogy milyen kapaszkodói voltak és hogyan élte meg a járványt:

A további egyházi kitüntetett személyekről a Magyar Kurír összeállításában olvashatnak.