R1-es hétvége, avagy rendezvényszervezők programja Székelyudvarhelyen

0
1114
Számíthatnak egymásra. Fotók: FIF

Sokszor mondogatják, hogy „eredj ide”, „eredj oda”, ezért lett egyszerűen R1-es hétvége a neve annak a programnak, amelyen közel harminc fiatal, a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) idei programjainak főszervezői, szervezőcsapatai vettek részt hétvégén a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, hogy megvitassák és megtanulják a rendezvények szervezésének kisebb-nagyobb részleteit, és hogy egymással is kapcsolatot építsenek ki. Lázár Annamária összefoglalóját olvashatják.

R1-es hétvégének (azaz a rendezvényszervezésről szóló első hétvégének) nevezték el kitalálói ezt az alkalmat, ahol a szolgálatot vállalt fiataloknak lehetőségük volt belelátni a szervezési folyamatokba, és ki is próbálhatták, hogyan zajlanak ezek. Olyan gyakorlatiasabb témákon volt a hangsúly, amelyekről talán kevesebbet hallhattak eddig, mint például az önkéntes szerződés, pénzkezelés, elszámolás, pályázatok, ügyintézés, számonkérés, dicséret, stb.

Mindezek mellett fontos volt, hogy a FIF programjaiért felelősséget vállaló fiatalok belelássanak jobban a szervezet működési struktúrájába, és hogy programjukat a nagy egészben, az éves ív és a többi program viszonylatában is láthassák. Nem titkolt szándék volt mindezeken túl, hogy a szervezők ismerjék meg egymást, beszélgessenek, és érezzék azt, hogy az esetleges nehézségek esetén egymásra is számíthatnak. A hétvégét a rendezvények céljainak közös megfogalmazásával, illetve az egyes szervezési folyamatok konkrét következő lépéseinek átbeszélésével, átgondolásával zártuk.

A jelenlevők visszajelzései alapján úgy gondoljuk, hogy hiánypótló volt ez a hétvége, és valós segítség tudott lenni munkatársainknak, éppen ezért terveink szerint jövőre is megszervezzük majd.

Forrás: Lázár Annamária/FIF