Idén is várják a daganatos betegeket a székelyudvarhelyi támogató csoportba

0
691
Illusztráció: Pexels

Áprilisban indul idén a székelyudvarhelyi Jó reménység csoport, amelynek programjaira daganatos betegséggel küzdőket várnak. Aki most nem tud csatlakozni, az később is megteheti.

A daganatos betegeket támogató Jó reménység csoport 11 éve működik Székelyudvarhelyen. Akkor András Anna-Mária önkéntes kezdeményezésére indultak el a foglalkozások. Jelenleg két csoport van, akik kéthetente találkoznak és támogatják egymást az aktuális élethelyzeteikben. Ezen felül a csoportot szakember irányítja, és a csoportot érintő lelki folyamatok, akadályok, erőforrások témakörökben tart foglalkozásokat. Március közepén, április elején indul új csoport idén, de folyamatosan be lehet kapcsólódni a tevékenységekbe, azt viszont tudni, kell, hogy zárt körű közösségként működik a program, így egyfajta elköteleződés szükséges az érintett részéről, miután megismerte a tevékenységet.

„Amikor szembesültem a betegséggel, azt hittem egyedül vagyok. Túlélőket kerestem és megtaláltam…” – ezzel a kiajánlóval várja a jelentkezőket Lőrincz Réka a 0799 850 228-as telefonszámon.