Kevesebb játszma. A házasság hete Nagybányán

0
1029

A nagybányai Szentháromság-templomban vasárnap február 13-án szentmisével indult a házasság hete. György Alfréd kamilliánus szerzetes, az osztrák és magyar rendtartomány provinciálisa mutatott be szentmisét és az Isten akarata szerinti szentségi házasságról beszélt prédikációjában. A liturgikus zenei szolgálatot családok végezték Berár Levente kántor vezetésével.

A Szentháromság-plébánia meghívására Nagybányára látogatott Lepedus István, a Szatmári Püspökség világiak irodájának felelős vezetője, aki a házasság hete programsorozat keretében interaktív tréninget tartott Kevesebb játszma – több intimitás címmel a Scheffler házban hétfőn, február 14-én este 7 órakor.

Február 15-én, kedden a Szentháromság-templomban tartottak szentségimádást házas- és jegyespárokért imádkozva a Profcafe Strings vonósnégyes zenei közreműködésével. Szerdán, február 16-án, a Szent József-templomban vettek részt a védőszent tiszteletére tartott imakilenced szentmiséjén.

A házasság hete további napjain is lesznek programok: ma, csütörtökön, február 17-én, a Scheffler-házban Pajor András, a Magyar Keresztény Kulturális Akadémia elnöke tart vetítettképes előadást A házasság négy ígérete címen este 7 órától. A pénteki est a kikapcsolódásé: karaoke műsorra hívják a párokat és minden érdeklődőt a Philia Oázis étterembe.

Szombaton, február 19-én este 7 órakor a Budapest Piano Quartet ad nyolckezes zongora-előadást ugyancsak a veresvízi vendéglőben. Az előadás keretében tanúságok is elhangzanak a házaséletről.

Az idei házasság hete Nagybányán vasárnap, február 20-án a 10 órakor bemutatott szentmisével ér véget, amelynek liturgikus zenei szolgálatát a Ványolós család fogja végezni, majd a szentmise után rövid előadással is megörvendeztetik a házaspárokat és minden jelenlevő hívőt.

Forrás, fotó: a nagybányai Szentháromság-plébánia Facebook-oldala

MEGOSZTÁS