Elmélyíteni az Istennel való kapcsolatot – személyesen kísért lelkigyakorlat

0
1475

Személyesen kísért lelkigyakorlat lesz Kolozsváron március 3−6. között a Manréza Lelkigyakorlatos Központban. A lelkigyakorlat azoknak ajánlott, akik szeretnék elmélyíteni Istennel való kapcsolatukat, életvitelszerűen szeretnék gyakorolni a hitüket, mélyebb megtérésre vágyakoznak, illetve fontosabb döntéseiket Istenre szeretnék alapozni. A szervezők olyanokat várnak, akik szívesen vállalják a csendes elvonulást, hogy Istennel találkozzanak. Azokat is hívják, akik elfáradtak és csak meg szeretnének pihenni az Úrban, szeretnék feléleszteni szívükben az egykor megtapasztalt tüzet, és újraizzítani életük üszkösödő részeit. A lelkigyakorlatok kísérői jezsuiták és az Ignáci Lelkiségi Központ által képzett munkatársak: szerzetesek, világiak.

A lelkigyakorlat költsége 350 lej, ami a programon való részvétel mellett tartalmazza a szállás és a teljes ellátás költségeit.

A meghirdetett programon a szervezők végig kérik a részvételt. A programon való részvétel oltási igazolványhoz, vagy a gyógyszertárban legkésőbb az esemény előtt 24 órával végzett akkreditált (negatív) teszthez kötött.

Jelentkezni február 20-ig lehet ITT.

További részletekért az erdelyilelkigyakorlat@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni.

Miből áll a lelkigyakorlat?

• A napi 3−5 imaidő az imában való következetességet szolgálja, az állandó nyitottságot.

• A szentírási szövegekkel való elmélkedés megnyitja azt a személyes teret Isten és ember között, ahol megtapasztalható az Ige átformáló ereje.

• Ennek kibontása és mélyítése történik meg a lelki kísérővel való beszélgetésben, mely egyben abban is segít, hogy az imádkozó ember az Isten körüli saját pályáján maradjon.

• A természetben töltött idő tágítja, finomítja az isteni jelenlét iránti érzékünket.

• A teljes csend a figyelem mélyülését, a jelenlétet és az Istennel való találkozást szolgálja, egyben segíti a többi lelkigyakorlatozó egyéni útjának tiszteletben tartását is.