Kéz a kézben. Elkezdődött a házasság hete

0
1971

A házasság hete nyitóeseményeként február 6-án, vasárnap délután 5 órakor az arad-ségai Lisieux-i Kis Szent Teréz templomban került sor a marosi főesperesség területén élő családokért felajánlott szentmisére.

A templom padsorait megtöltő családok és hívek Arad megye különböző egyházközségeiből érkeztek: Pécska, Zimándújfalu, Kisiratos, Nagyiratos, Arad-Mosóczitelep, Arad-Belváros, Arad-Gáj, Újarad és Arad-Séga. A családos szentmise főcelebránsa Király Árpád plébános volt, koncelebrált Kalapis Damián arad-mosóczitelepi plébános és György Zoltán nagyiratosi plébános.

Homíliájában Király Árpád plébános kiemelte Szent József példáját, ajánlotta: merjünk mi is Igent mondani Isten hívására, vállaljuk a házasság ajándékait, kihívásait, megpróbáltatásait.

A szentáldozás után a kürtösi Piklor család videós tanúságtételére került sor, amelyben házasságukat egy cserepes virághoz hasonlították, amelyik messziről tökéletesnek tűnhet, de közelről felfedezhetők a hibái is. A házasság első éveiben megismerték egymás hibáit és megtanultak őszintén bocsánatot kérni a másiktól. Számukra az egyik legfontosabb dolog, hogy mindent együtt végeznek el a bevásárlástól a ház körüli munkáig. A mindennapokban Jézus példája ad nekik erőt, és bármi van, igyekeznek meglátni Istent egymásban és a körülöttük lévő emberekben. Végül azt kívánták minden házaspárnak, hogy járjanak kéz a kézben Istennel és egymással.

A tanúságtételt követően Tari M. Böbe schönstatti nővér ismertette a házasság hete programját. A szentmise zárómozzanataként a jelen levő családok külön-külön is családi áldásban részesültek.

A szentmisét követően a templom udvarában agapéra került sor, ahol a résztvevő családok forró tea és aprósütemény mellett kötetlenül elbeszélgettek egymással.

Kovács család

Forrás: Temesvári Egyházmegye