A pápa februári imaszándéka: Imádkozzunk a szerzetesnőkért

0
1223
Szerzetesnők a megszentelt élet világnapján a Szent Péter-bazilikában. Fotó: Paul Haring/CNS (2017.)

A pápa imavilághálója közzétette a szentatya februári imaszándékát. Imádkozzunk a női szerzetesekért, köszönjük meg missziójukat és bátorságukat, hogy új válaszokat találjanak korunk kihívásaira – buzdít Ferenc pápa februári imaszándékában.

Mutassák fel Isten szeretetének szépségét

Ebben a hónapban különösen a szerzetesnőkért és a megszentelt életet élő nőkért imádkozunk. Mi lenne az egyházzal a szerzetesnők és az Istennek szentelt világi nők nélkül? Nem lehet megérteni az egyházat nélkülük – kezdi üzenetét a pápa, majd arra buzdít minden szerzetesnőt, hogy mérlegeljék és válasszák ki azt, ami küldetésük javára válik a mai világ kihívásaival szemben. Munkálkodjanak továbbra is a szegények, a kirekesztettek, az embercsempészek áldozatainak megsegítésén – a pápa ezt nyomatékosan kéri tőlük. Imádkozzunk azért, hogy katekétaként, teológusként és lelki kísérőként felmutathassák Isten szeretetének és együttérzésének szépségét.

Ne hagyják magukat megalázni

A szerzetesnőkkel olykor még az egyházon belül is igazságtalanul bánnak. Nagyszerű szolgálatukat szolgasággá alacsonyítják, mégpedig esetenként az egyház férfi tagjai. Ne hagyják magukat, ne csüggedjenek! – buzdítja a szerzetesnőket a pápa. Apostolkodásukon és főként megszentelt hivatásuk tanúságtételén keresztül juttassák érvényre Isten jóságát. Imádkozzunk a szerzetesnőkért és az Istennek szentelt nőkért, mondjunk nekik köszönetet küldetésükért és bátorságukért, hogy továbbra is új válaszokat találjanak korunk kihívásaival szemben. Köszönet mindazért, amik vagytok, amit tesztek és ahogyan teszitek – zárul Ferenc pápa februári imaszándéka a szerzetesnőkért.

Gedő Ágnes, Vatican News