Gyűjtést tartanak az ifjúsági pasztoráció támogatására

A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség visszatekintője

0
1259
Rendezvényeik révén számtalan fiatalt visznek közelebb Istenhez. Fotók: Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség

Az ifjúsági pasztoráció támogatására gyűjtést szerveznek 2022. február 27-én, vasárnap a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) számára, tájékoztat Kovács Gergely gyulafehérvári érsek 2022/I.-es számú körlevelében. Köszönet illeti mindazokat, akik az előző évben is hozzájárultak az ifjúságpasztorációhoz: a 2021-ben e célra tartott főegyházmegyei gyűjtés során 52 489 lej gyűlt össze. Hogy minél többen betekintést nyerhessenek a FIF munkájába, arra kértük őket, hogy foglalják össze előző évi tevékenységeiket. Minden járványügyi korlátozás ellenére is eredményes évet tudhat maga mögött a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség. Lázár Annamária, a FIF programkoordinátora foglalta össze az évet.

A 2021-es esztendő olyan kihívásokat állított elénk, amelyek megnehezítették a munkánkat, ugyanis a rendezvények szervezése alatt külön figyelni kellett a koronavírus-járvány miatt előírt korlátozásokra, de Istennek hála, így is megvalósultak célkitűzéseink.

Év elején lezárultak a Teljes Szívvel vezetőképzéseink, év végén pedig elindult a következő évfolyam, amelyben összesen több mint ötven fiatal képződik egyházmegyénk ifjúsági csoportjai, zenecsoportjai – végsősoron egyházközségeink – javára. Májusban a munkatársaink és önkénteseink számára megszervezett Pihentet-Ő lelkinapra került sor Gyimesbükkben, júniusban az egyházmegye zenecsoportjai töltöttek együtt néhány napot Csíkrákoson a Resurrexiten. Az esemény lezárása egy ünnepi szentmise volt, amelyen a zenei szolgálatot a program résztvevői közösen látták el.

Augusztusban közel négyszáz fiatal volt jelen az eredetileg hat helyszínre tervezett, végül pedig a hagyományos helyszínen megtartott ötnapos Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón (CSIT). A rendezvény alatt előadásokon, kiscsoportos beszélgetéseken, számos különböző témájú műhelymunkán, lelki programokon, koncerten, szentségimádáson vettek részt a fiatalok, utolsó nap pedig a csíksomlyói nyeregben ünnepeltünk közösen szentmisét, amelyet Kerekes László segédpüspök celebrált.

A húsz és harmincöt év közötti fiataloknak, fiatal felnőtteknek idén is megszerveztük a már hagyományosnak számító programunkat, a Nézőpont Keresztény Nyári Szabadegyetemet „Keresem az utam” mottóval. Itt – a CSIT-hez hasonlóan – előadásokra, műhelymunkákra, szabadidős tevékenységekre, lelki programokra került sor, mindez pedig a pár- és pályaválasztás, útkeresés témaköréhez kapcsolódott. A visszajelzések alapján a száz jelen levő fiatal hitben és önismeretben egyaránt fejlődött, kikapcsolódott és feltöltődött.

Fontos számunkra, hogy a programjaink alatt felébredt hit és lelkesedés életben legyen tartva a fiatalokban, és időközönként úgy is szeretnénk találkozni velük, hogy mi látogatunk el hozzájuk, ezért indítottuk szeptembertől ismét útnak a Légy tűz! ifjúsági szentségimádási láncot. Ez minden hónapban más településen van megszervezve, és találkozási lehetőséget biztosít egymással és a jó Istennel egyaránt. Októberben Csíksomlyón, novemberben Gyergyószentmiklóson, decemberben pedig Székelyudvarhelyen gyűltünk össze, és örömmel tapasztaltuk, hogy mindenhol sok fiatal volt jelen.

Nagy örömmel tölt el minket az a sok pozitív visszajelzés, amit kapunk üzenetben és személyes találkozások alkalmával egyaránt. A fiatalok gyakran mondják, hogy sok mindent kaptak programjainkon, új barátokat, mélyebb, hitelesebb istenkapcsolatot, maradandó élményeket, biztatást és megerősítést, mindezek pedig azt igazolják számunkra, hogy munkánknak van értelme, és a jó Isten rajtunk keresztül is megszólít embereket. Ennél nagyobb elégedettséget és hálát semmi egyéb nem tudna kiváltani belőlünk.

Főegyházmegyei gyűjtés

A begyűlt adományokat kérik a szokásos módon eljuttatni a főesperesi hivatalokba március 20-ig, hogy onnan összesítve utalhassák át a FIF számlájára.
A nagylelkű adományokat előre is köszönik.

http://www.fif.ma
OFICIUL ROMANO CATOLIC ARHIDIOCEZAN PENTRU TINERET ALBA IULIA
Sediul: Miercurea Ciuc, Str. Petőfi Sándor, nr. 55, Judeţul Harghita
CUI 14282521
Cod IBAN: RO18 RNCB 0053 0486 1120 0001 – RON

Lázár Annamária, a FIF programkoordinátora