Szilágysági rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek adományt pázmányos öregdiákok

0
1166
A csomagoknak ezúttal szilágysági gyerekek örülhettek. Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A magyarországi Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának öregdiákjai 2021 decemberében tizennyolcadik alkalommal szerveztek adománygyűjtést határon túli gyermekotthonok, iskolák támogatására. Az adományok célba juttatásában hagyományosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segédkezik. A csomagoknak ezúttal szilágysági gyerekek örülhettek.

2,4 tonna édesség, mesekönyv, társasjáték, fertőtlenítő és tartós élelmiszer gyűlt össze decemberben a volt pázmányos hallgatók kezdeményezésére, budapesti iskolák és egyházközségek, valamint a Rákóczi Szövetség és a Szent László Társulat támogatásával. A csomagokat mint az összetartozás kézzelfogható jeleit január második hétvégéjén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szállította Erdélybe, a Szilágyságba.

A két furgonnyi ajándékot Gálospetriben és Székelyhídon a napközi és gyermekotthonba, Szilágybagoson, Hadadon és Lelén a helyi óvodákba és iskolákba járó gyerekek kapták meg, illetve élelmiszercsomagot vehettek át a hadadnádasdi rászoruló nagycsaládok is. A környék oktatási központjába, a szilágybagosi általános iskolába érkeztek a hozzá tartozó tagintézmények közösségei is, így részesültek az adományokból a kémeri, kárásztelki, somlyóújlaki, ippi, zoványi, börgezdi és borzási gyerekek is.

A pázmányos öregdiákok gyűjtéséből január folyamán hasonló szállítmány indul majd felvidéki iskolákba is.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Magyar Kurír