Nagyobb boldogság adni, mint kapni

0
1229

Senki sem maradhat ki a szeretet ünnepéből! Legyen idős vagy magányos, beteg vagy kitaszított, elfoglalt ember. Semmiképp nem maradhatnak ki azok a gyerekek, akiknek egyébként kevés törődés, jó szó, odafigyelés, és csak nagyon kevés szeretet jut. A brassói Boldog Gizella Nőegylet tagjai és a Szent Kereszt-plébánia hívei idei különadományaikkal a Szent Ferenc Alapítvány Csíkszentsimonban lévő Szent László Gyermekvédelmi Központjának gyermekeit ajándékozták meg.

Az idén már a hatodik alkalommal szerveztük meg a karácsonyi jótékonysági tevékenységünket a brassói Boldog Gizella Nőegylet tagjai és a Szent Kereszt-plébánia híveinek anyagi adományaiból, valamint más hívek lelkes adományozásának köszönhetően (Máthé Vilmos plébános 300 lej, Dezső Lajos 200 lej és szállitási költség, Antal Mária 50 lej, Nemes Csilla szállítási költség, Kiss Enikő és családja sok játékot és gyerekruhát ajándékozott, Pirosca Robert és családja ruhát adományozott, Kapitány Éva pedig 25 kg lisztet).

Az adományokat december 18-án vittük el a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Csíkszentsimonban lévő Szent László Gyermekvédelmi Központjába (Soós Gizella elnök, Márton Marika alelnök, Nemes Csilla pénztáros, Gál Hajnal titkárnő és Füzi Vilma tag, valamint két gyerek: Kapitány Dávid, Dobai Kinga, továbbá a két autóvezető: Nemes Csilla és Dezső Lajos).

A kedves és önzetlen munkát végző Fazakas Judith nevelőnő és 18 mosolygós gyerek és fiatal fogadott bennünket nagy szeretettel és örömmel. A gyerekek rövid bemutatkozása után arról beszélgettünk, hogy kinek-kinek mit jelent a karácsony.

„A karácsony nekem a fényeket, a hangokat, énekeket és az érzéseket jelenti nekem”, mesélte egy fiatal fiú; a Fényt, ami örökre legyőzi a sötétséget, a legfényesebb csillagot, amit ha követünk, eljutunk a jászolhoz, az örök világossághoz. „A karácsony számomra a családdal való együttlét örömét, jelenti” mesélte mélyen elgondolkodva egy kislány.

Családias hangulatban, együtt ebédeltünk, majd átadtuk az adományokat, utána bemutatták nekünk a szép lovardájukat, s a kápolnát.

Legyen hát az idei karácsony az isteni irgalmasság ünnepe! Szülessünk újjá az egymás iránti szeretetben és felelősségben! Kérjük a betlehemi gyermek kegyelmét és segítségét, hogy lelkünk megújuló ereje és szeretete meggyógyítsa körülöttünk a világot.

Nem győzünk hálát adni mindenkinek, de mindenek előtt és legfőképp Istennek, hogy idén is sokak szívére helyezte: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni” (ApCsel 20,35).

Gál Hajnal hitoktató