Két éve nevezte ki Ferenc pápa Kovács Gergelyt gyulafehérvári érsekké

0
1695

Karácsonyra érkezett a hír: Ferenc pápa új főpásztort nevezett ki a Gyulafehérvári Főegyházmegye élére, emlékeztet a Gyulafehérvári Érsekség a közösségi médiafelületén. Örömmel és hálával emlékezünk arra a napra, az akkori izgalomra, várakozásra. Szerkesztőségünk is hosszú, eredményes szolgálatot kíván neki a főegyházmegye élén!

Két éve, 2019. december 24-én Ferenc pápa kinevezte Kovács Gergelyt a gyulafehérvári főegyházmegye új főpásztorának. Karácsonyra, Jézus Krisztus születésének ünneplésére készültünk azokban a napokban, de várakozásunkban benne volt az új főpásztor „születése” is. Nem tudtuk, mikor és ki lesz az új főpásztor, de adventi várakozásunk idején még intenzívebben imádkoztunk érte.
Mély hála van a szívünkben a jó Isten iránt, hogy jó pásztort adott nekünk, aki vezeti a főegyházmegyét Jézus Krisztus felé. A betlehemi Kisded iránti hódolatunkban benne van a köszönetünk is. Imádkozunk érsekünkért és kérjük a megszületett Megváltót, tartsa meg őt egészségben, kedvességben, jóságban, hogy továbbra is fáradtságot nem ismerve, bátran és lelkesen szolgálja Isten rábízott hívő népét!
Ad multos annos!