Karácsonyra hangoló Kézdivásárhelyen

0
1497


Fehér-havas reggelre ébredt Kézdivásárhely minden lakója december 18-án, szombaton. A frissen esett hó látványa sokakban felébresztette a gyerekkori karácsonyok édes emlékezetét. Így voltak sokan azon gyerekek és szülők közül is, akik nyakukba véve a várost szombaton a kantai Szentháromság-plébánia „karácsonyra hangoló” elnevezésű programját választották.

A szombat délelőtt kezdődött plébániai programon, amelynek előkészítésében Mike Tünde hitoktató is oroszlánrészt vállalt, mintegy 40 gyerek és szülő vett részt, betartva a járványügyi előírások egészét. A megérkezést követően Olasz Béla segédlelkész köszöntötte az alkotni vágyókat, majd a ráhangoló után kezdetét vette a kézügyeséget kívánó munka.

A gyerekek és szüleik számtalan lehetőség közül választhattak, hogy a dióhéjból készülő jászolt hogyan és miként készítik el, valamint milyen más karácsonyi díszeket alkotnak. E családias hangulatú együttléten – az alkotáson túl – számtalan új barátság és ismeretség született, és mindezt megkoronázta a gyerekek által alkotott megannyi szép dióhéj jászol, karácsonyfa dísz.
A díszek elkészítését követően sor került azok megáldására, amelyet Vargha Béla főesperes végzett, aki elismerésének adott hangot a szép alkotásokat illetően. Ezt követően Fórika Balázs kántor-karnagy karácsonyi énekekkel örvendeztette meg a jelenlévőket.

A plébániai program záróakkordjaként szeretetlakomára került sor, a szervezők meleg teával és – a szülők által hozott – süteménnyel, mézes- és kürtöskaláccsal kínálták a karácsonyra hangoló résztvevőit, mindezt kötetlen együttlét követte.

A jelenlévők kifejezték abbéli reményüket, hogy ez az új, egyedülálló, közösséget megmozgató és formáló kezdeményezés az elkövetkező években is folytatódni fog. A szervezők biztosították a jelenlévőket arról, hogy az idéntől indult plébániai programot jövőre, nagyobb létszámmal is megszervezik.

A szervezők/a kézdivásárhelyi (kantai) Szentháromság Plébánia