Adventi gyereknapot tartottak Tasnádon

1
1272
A plébánia keretén belül működő nőszövetség vezetésével kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek a plébánia hittantermében. Fotó: Nagyváradi Egyházmegye

Hetedik alkalommal szervezte meg a Tasnádi Római Katolikus Plébánia a már hagyománnyá vált adventi gyereknapot. Advent harmadik vasárnapja előtti szombaton, december 11-én, a világjárványra való tekintettel, szűkebb körnek, a hűséges hittanosoknak szólt a gazdag tevékenységekből álló program.

A plébánia keretén belül működő nőszövetség vezetésével kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek a plébánia hittantermében. Itt a kisebbek színes karácsonyfadíszeket, míg a nagyobbak természetes anyagokból miniatűr betlehemest készítettek.

Ezt követően Fejér Mátyás kántor és az ifjúsági zenész fiatalok irányításával és hangszeres kíséretével adventi és karácsonyi énekeket tanultak a gyerekek. Délután hat órától a résztvevők csatlakoztak a plébániatemplomban megtartott ünnepi gyertyagyújtás eseményéhez, ahol a tanult énekekkel gazdagították a szép szertartást.

Meglepetés vendégnek is örvendhettek a gyerekek, hiszen Szent Miklós köszöntötte és meg is ajándékozta az egybegyűlteket. A szervezők köszönik mindenki áldozatos munkáját, akik hozzájárultak a program sikeres megvalósulásához.

Forrás: Gózner Artúr/Nagyváradi Egyházmegye

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS