Adventi kórustalálkozó volt Búzásbesenyőben

0
1537

„Aki énekel, kétszer imádkozik” – ezzel a mottóval rendezték meg december 11-én délután a Búzásbesenyői Adventi Kórustalálkozót a helyi római katolikus templomban. A tavalyi év korlátozásai miatt elmaradt a találkozó, idén viszont Istennek hála meg lehetett szervezni ezt a csodálatos, lelket melengető ünnepséget, amely így kilencedik volt a sorban.

Czirmai Csaba Levente református esperes adventi gondolatait követően Simon István polgármester köszöntötte a kórusokat és a hallgatóságot. Üzenetében megfogalmazta, hogy az advent és a karácsony lényege mindenki lelkében az önzetlen adakozásról és felajánlásról kellene hogy szóljon. Ezt követően egy színvonalas kórushangversenyre került sor, ahol öt kórus örvendeztette meg a hallgatóságot adventi énekeivel.

A rendezvényen részt vett (fellépési sorrendben) a Gaudete Kamarakórus Búzásbesenyőből Szakács Zoltán karnagy vezetésével, Musica Humana kórus Marosvásárhelyről Sikó Szidónia karnagy vezetésével, Tordaszentmihályi Vegyes Dalkör Szabó Zsombor karnagy vezetésével, Marosludasi Vegyes Kar Czirmai Izabella karnagy vezetésével, a marosvásárhelyi Evangélium Vegyes Kar Szatmári Ildikó karnagy vezetésével.

A rendezvény végén Kedei Pál Előd megyei tanácsos, iskolaigazgató kiértékelő szavait hallhatták az egybegyűltek, aki hangsúlyozta, hogy minél inkább meg kell élni és át kell adni egymásnak a karácsony szent üzenetét. Ezt követően az emléklapok átadására került sor, valamint szeretetvendégség zárta a kilencedik adventi kórustalálkozót.

Szakács Zoltán