Ferenc pápával találkozott Kovács Gergely érsek

1
3464
Ferenc pápa – mellére helyezett kezével – biztosította Kovács Gergely érseket, hogy szívén viseli az erdélyi egyházat. Fotók: a Gyulafehérvári Érsekség Facebook-oldala

Római tartózkodásának kezdetén Kovács Gergely gyulafehérvári érsek részt vett a december 1-jei szerdai nyilvános audiencián. Ennek végén Ferenc pápa elé járulhatott – tájékoztat a Gyulafehérvári Érsekség Facebook-oldala.

Püspökké szentelése és érseki beiktatása óta ez az első alkalom, hogy a főpásztor beszélhetett a szentatyával. Felidézte, hogy csíksomlyói látogatása idején még a Kultúra Pápai Tanácsának hivatalvezetőjeként követte az apostoli utat. Megköszönte azt a bizalmat, amelyet a pápa megelőlegezett, amikor közel két évvel ezelőtt kinevezte gyulafehérvári érsekké.

A főegyházmegyéről szólva megemlített néhányat a számos kihívás és nehézség közül, de a hitnek reményt és erőt adó jeleit is kiemelte. Befejezésképpen kérte a szentatya imáit a főegyházmegye papságáért, minden hívőéjért és saját magáért. Ferenc pápa – mellére helyezett kézzel – biztosította, hogy szívén viseli az erdélyi egyházat.

Forrás: A Gyulafehérvári Érsekség Facebook-oldala

1 HOZZÁSZÓLÁS