Ferenc pápa Ciprusra érkezett

0
1412
Ferenc pápa a loretói kegykép előtt imádkozott a Ciprusra indulás előtti délelőttön

Megkezdte 35. nemzetközi apostoli látogatását Ferenc pápa, aki december 2-6-a között Ciprust és Görögországot látogatja. Indulása előtt, délelőtt a Szent Márta-házban migránsokkal találkozott, majd imádkozott a Loretói Szűzanya kegyképe előtt.

A szentszéki sajtóközpont tájékoztatása szerint a szentatya előtte megállt a repülőtér közelében található Angyalos Szűz Mária-plébánián, és imádkozott a Loretói Szűzanya kegyképe előtt. Találkozott 15 menekülttel, akiket a plébánián fogadtak be. Csütörtökön délelőtt még a vatikáni Szent Márta-házban üdvözölt 12 menekültet, akiket az apostoli főalamizsnás, Konrad Krajewski bíboros kísért a pápához.

A pápai repülőgép 11 óra 5 perckor szállt föl Róma Fiumicino légikikötőjéből. A vele utazó újságíróknak a pápa köszönetet mondott társaságukért: „Szép utazás áll előttünk, amelynek során megérintjük a sebeket. Remélem, hogy valamennyien befogadjuk majd az üzeneteket, melyekkel találkozunk. Nagyon köszönöm a társaságotokat!”

Utazása előestéjén, december elsején, szerdán délután Ferenc pápa szokásához híven autóval a Santa Maria Maggiore bazilikába ment, és a Szűzanya oltalmába ajánlotta ciprusi és görögországi utazását. Immár pápasága kezdete óta minden alkalommal, amikor külföldre utazik, a szentatya elzarándokol a számára oly kedves Mária-ikonhoz. Ezúttal is hosszú percekig imádkozott a Salus Populi Romani kegykép előtt.

Gedő Ágnes, Vatican News

MEGOSZTÁS