Állami kitüntetést kapott Kis Balázs SMURD-asszisztens

0
1443
Kis Balázs jobbról (Fotó Kis Balázs Facebook-oldala)

Kis Balázs a nagyváradi rohammentő-szolgálat (SMURD) Bihar megyei sürgősségi szakának egészségügyi asszisztense és a Páli Szent Vince Társaság nagyváradi elnöke állami elismerést kapott a Covid-járvány leküzdéséért folytatott munkájáért. Miklós Csaba plébános hívta fel szerkesztőségünk figyelmét Kis Balázsra, akit temesvári ifisként ismert meg. Megkeresésünkre maga a kitüntetett azt jelezte: vincés csoportjára rendkívül büszke, szívesebben nyilatkozna róluk, mint a maga érdemeiről.

Klaus Johannis államfő a december elsejei román nemzeti ünnep alkalmából számos állami kitüntetés odaítéléséről rendelkezett. Az elismerésben részesített önkéntesek, sürgősségi esetekben elsősegély-nyújtók és a kulturális és értékvédelmi intézmények, illetve képviselőik listáján magyar neveket is találunk. Az államelnöki hivatal közleménye szerint „a Covid-19-pandémia leküzdésében tanúsított szakszerű, elhivatott, bátor és szolidáris magatartás” elismeréseként Egészségügyi érdemrendet kapott többek között a nagyváradi illetőségű Kis Balázs is.

Szlovákiai misszióban. (Fotó: Kis Balázs Facebook-oldala)

A kitüntetett Kis Balázs a nagyváradi rohammentő-szolgálat (SMURD) Bihar megyei sürgősségi szakának egészségügyi asszisztense és a Páli Szent Vince Társaság nagyváradi elnöke. Elmondása szerint az érdemrendet a szlovákiai missziójuk miatt kapta: „Idén februárban voltunk Szlovákiában Covid Support misszióban, ami arról szólt, hogy Covid intenzív osztályon dolgoztunk három és fél hetet Pozsonyban, ellátva az ottani betegeket, mert a szlovákiai halálozási ráta 85% volt, így külföldi segítséget kértek.”

MEGOSZTÁS