Övéi közé jön… Kispapok adventi kiadványa

0
1993

Immár ötödik éve, hogy a gyulafehérvári kispapok adventi és nagyböjti elmélkedéssorozattal segítik a híveket karácsony és húsvét méltó megünneplésére. A kis kiadványban kispapok és elöljáróik által írt elmélkedéseket olvashatnak a szent idők napjain mindazok, akik mélyebben szeretnének készülni az ünnepekre.

Az elmúlt években a négy, többségében magyar nyelvű egyházmegye híveit csupán magyar nyelvű, idéntől azonban Buciuman Gheorghe-Traian türi plébános és Dănescu Teodora szociális testvér segítsége révén román nyelvű kiadvánnyal is megörvendeztették a kispapok.

A kis füzetek minden évben a plébánosok közreműködésével jutnak el az egyházközségekbe, idén körülbelül kétszáz plébániára. A nagyszámú megrendeléseknek köszönhetően idén tízezer példányban jelenhetett meg az adventi Övéi közé jön… (Vine printre ai săi… román nyelven) című kiadvány, amelyben a kispapok és elöljáróik mellett Kovács Gergely érsek is megosztotta karácsonyi gondolatait.

A kispapok évente az ajándékozásra is odafigyelnek. Idén öt kórház (Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely és Kolozsvár) alkalmazottait ajándékozták meg több száz példánnyal. Három székelyföldi kórházat a szerkesztők és elöljáróik személyesen is felkerestek, hogy átadhassák ajándékukat, hangsúlyozva, hogy a naponkénti imádság mellett az adventi készületben ily módon is segítségére szeretnének lenni mindazoknak, akik a járványhelyzetben akár életük kockáztatása révén is végzik mindennapi munkájukat.

A kórházak vezetői, munkatársai a személyes, őszinte találkozások alkalmával elmondták, hogy örömmel fogadják a szeminárium ajándékát, hiszen az elmúlt nehéz időszak fizikailag és lelkileg egyaránt kimerítette az egészségügyi személyzetet. A kis füzetek révén még a megterhelő napok során is készülhetnek a karácsonyra, amikor szabad perceikben elolvassák a napi elmélkedéseket, tudatosítva azt is, hogy az ajándék mellett értük imádkoznak is.

SIS