Megtanultuk, hogy a szülők mindig megbocsájtanak

Bábelőadás Gyergyócsomafalván

0
1513
Fotók: Bartos Károly

A tékozló fiú címmel tartottak bábelőadást általános iskolásoknak október 4-én Gyergyócsomafalván, a Szent Péter és Pál apostolok plébánia hittantermében. Erős élményekkel távoztak a tanulók,egy kisdiák meg is osztja ezeket az olvasóval.

A HalVirág Bábszínház Gyergyószentmiklósról vitte el a csomafalvi plébániára az ismert bibliai történet nem mindennapi feldolgozását. Kriszta-Mária nem csak figyelt, de meg is írta nekünk, hogy milyen élményekkel gazdagodott az előadás után.

„Jó sokan voltunk, körülbelül hatvanan, a plébánia nagy hittantermében vártuk izgalommal az előadást és közben ismerkedtünk a papbácsival. Az előadás kezdetén három ember ült a reptéren, amikor bejelentették, hogy három órát késik a repülő. Bemutatkoztak egymásnak, és elhatározták, hogy játszanak. Mind a hárman elővettek egy-egy bábut. A szereplők: Tamás és Péter, a gyerekek, Józsi pedig az apa. Az apa elmondta a fiainak, hogy nehéz anyagi helyzetbe kerültek, ezért dolgozni és spórolni kell. A kisebbik fiú, Tamás nem értette a helyzetet, követelőzött, hogy új telefonra van szüksége, hogy bulizni akar, koncertekre járni. Az apa szétosztotta a pénzét a két fia között, egy-egy bankkártyát kaptak. A nagyobbik fiú, Péter visszaadta apjának, mondván, ő otthon marad és segít, de a kicsi elment és a barátaival fölösleges dolgokra elköltötte minden pénzét. Ezután a barátai cserbenhagyták.

Tamás nagyon éhes volt, de nem maradt pénze. Odament egy emberhez és munkát vállalt, először a virágokat kellett elültetnie, de elaludt és nagy kárt okozott, majd a disznók trágyáját kellett eltakarítania, de mivel éhes volt, evett a disznók eledeléből. Eszébe jutottak a barátai, megkereste őket, de azok nem segítettek. Rájött, hogy nem is voltak igazi barátai, csak addig tartottak ki mellette, amíg volt pénze. Hamar rájött, hogy haza kell térnie. Az apja nagy örömmel fogadta, megölelte, nagy bulit rendezett. A nagy testvér nem örült annyira, de az apja elmondta, hogy egy családban mindenki fontos, így a nagytestér magához ölelte a tékozló fiút és megbocsájtott neki.

Megszólalt a hangosbemondó, hogy érkezik a járat. Nagyon jó előadás volt. Megtanulhattuk, hogy a család nagyon fontos, hogy meg kell bocsájtani, hogy a szülők szeretnek és mindig megbocsátanak.”

Bege Kriszta-Mária, Köllő Miklós Általános Iskola