Látvány és szó összhangja

0
1510

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére szeptember 2-án az Ars Sacra Fesztivál égisze alatt megnyitott kiállítás szeptember 30-án zárult.

A fesztivál égisze alatt Kolozsváron az egyházművészeti kiállítótérben 32 művésznek a szakrális élményt kifejező munkáiból nyílt kiállítás Sabău Trifu Cristina szervezésében. A zárás ünnepi hangulatát az teremtette meg, hogy Bodó Márta és Dénes Gabriella szervezésében kerekasztal beszélgetést tartottak, amelynek keretében felkért költők a kiállításon látható alkotásokhoz írt műveit hallgathatták meg az egyre szigorodó járványügyi szabályozások betartása mellett az érdeklődők.

A kiállított munkáktól ihletett alkotók közül Cseh Katalin és Egyed Emese személyesen is résztvett, Borsodi L. László, Demény Péter, Laczkó Vass Róbert és Lövétei Lázár László verseik által voltak jelen. A szakrális képzőművészet által inspirált költői szavak összecsengtek a kiállítás látogatóinak érzéseivel, élményeivel, Sabău-Trifu Cristina, a kiállítás kurátora mindenkit bevont abba a beszélgetésbe, amely a művészet emberjobbító hatásáról, a nevelésben hasznosítható hatásáról, az alkotás imajellegéről folyt.

Az elhangzott, remekbe szabott verseket a Keresztény Szó októberi számának összeállításában olvashatják majd a szépet, a művészit kedvelők.

Fotók: Cziple Hanna Gerda

MEGOSZTÁS