A megajándékozottság tudatában

0
1810
Fotó: Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium/Facebook

A csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium idei tanévnyitóját a Szent Ágoston- templomban tartotta. A rendkívüli tanévnyitóra éppen csak hazaért az iskola zarándokcsoportja, akik a budapesti Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén vettek részt. 

„A Veni Sancte szentmisében mintegy 457 tanuló, szüleik és a munkaközösség tagjai együtt mutatkoztunk be, és imádkoztunk az előttünk álló tanév sikeréért” – mondta el megkeresésünkre Tamás Levente iskolaigazgató. Hozzátette: nem magától értetődő, hogy egymás mellett kezdhetik mindannyian a közös munkát.

A szentmisében Simó Gáspár, az intézmény lelki vezetője  közvetlen, képszerű prédikációjában a törekvés fontosságáról beszélt, ami nélkül az Istenhez való közeledés és az Ő áldása sem működhet. Arra buzdított diákot, tanárt, szülőt egyaránt, hogy Krisztusba gyökerezve tervezzék, éljék meg és értékeljék munkájukat, életüket.

Fotók: Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium

Tamás Levente igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy legyünk megajándékozottságunk tudatában, hiszen ilyen körülmények, anyagi keretek a gyerekek számára talán még sosem voltak adottak, mint 2021-ben. 

„Az órákon és az azon kívüli iskolai élet gazdagsága sok mindenben szolgálja majd  épülésünket: hitben, önismeretben, önbecsülésben, a közösséghez és környezethez való felelős viszonyulásban teremt fejlődési lehetőséget” – mondta el az igazgató, aki az említettekben való aktív szerepvállalásra kérte a diákokat. A megnyitón a közösség ünnepélyesen köszöntötte az újonnan érkezett ötödikes és kilencedikes diákokat, továbbá az iskola öt új munkatársát. Nem maradhatott el a tanév eleji osztálykép- készítés, ami, ahogy fogalmaz Tamás Levente: „mindenki számára dokumentálja, hogy honnan indultak, és amire mindig jó érzés rápillantani”.

Az osztályképeket IDE kattintva lehet megtekinteni.