Lelki benzinkút – gyermek- és ifitábor Pécskán

0
1182

Több mint száz fiatal élvezte ki a vakáció utolsó napjait Pécskán a bivalyfarmon. Szeptember 6-án a temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központ szervezett egynapos tábort a marosi főesperesség területén lévő plébániák III-XII. osztályos fiataljai számára.

A fiatalok már kora reggel lelkesen indultak a marosi főesperesség egész területéről a pécskai plébániatemplom felé, ahol szentmisén vettek részt. A liturgiát Dumitru Daniel Temesvár II. gyárvárosi plébános, az ifjúsági központ Arad megyei felelőse celebrálta 14 lelkipásztorral együtt. A szentmisén Miklós Csaba majláthfalvi plébános buzdította a fiatalokat, hogy lelkileg is feltöltődve Isten olimpiai bajnokai legyenek.

A szentmisét követően a résztvevők a pécskai bivalyfarm felé vették az irányt, ahol kezdetét vette a program, amelynek témája Lelki benzinkút volt.

A tábort Dumitru Daniel plébános és Bukovics Erika-Mária schönstatti Mária-nővér készítette elő. A gyermekek és fiatalok aktívan bekapcsolódtak a programokba, a kiscsoportos munkákba. A csoportok keretében a fiatalok beszéltek az egyházban végzett tevékenységükről, valamint arról, mit szeretnének magukban tovább fejleszteni, hogy valóban Isten bajnokai legyenek.

A délután folyamán játékok segítették a több mint száz fiatalt és gyermeket a közösségépítésben, valamint az önfejlesztésben. Mindannyian örömmel és aktívan vett részt a találkozón, és élvezték a vakáció utolsó napjait.

A szervezők és a fiatalok reményüket fejezték ki, hogy jövőre is részt vehetnek hasonló találkozón, valamint több hasonló aktivitáson. A résztvevők ugyanakkor megköszönték az Egyházmegyei Ifjúsági Központ munkatársainak, Király Árpád marosi főesperesnek, valamint Czeglédi Ferenc pécskai plébánosnak a szép szervezést.

A Temesvári Püspökség sajtóirodája

MEGOSZTÁS