Szemináriumi elöljárók értekezlete zajlott Győrött

0
919

A küszöbön álló akadémiai év előtt a győri Brenner János Főiskola és Papnevelő Intézetben tartották a  Szemináriumi  Elöljárók  Országos  Konferenciáját. A kétnapos tanácskozáson a magyarországi papnevelő intézetek vezetőin kívül részt vettek a gyulafehérvári intézmény képviselői is.  A konferencián résztvevők megosztották tapasztalataikat, és megvitatták elképzeléseiket – adta hírül a Győri Egyházmegye sajtóirodája.

A konferencián Michael August Blume SVD apostoli nuncius a Klérus Kongregáció által kiadott Ratio Fundamentalis Institutionis Sacerdotalis (A papképzés általános szabályzatáról) dokumentumról, valamint a Veritatis gaudium (Az igazság öröme) kezdetű pápai rendelkezésről tartott előadást, amelyet Martos Levente Balázs, a Központi Szeminárium rektora tolmácsolt a jelenlévőknek. 

Járay Márton református lelkész, mentálhigiénés szakember arról beszélt, hogy az ember a családi környezetéből mit hoz magával, illetve hogyan lehet fejleszteni az emberi kapcsolatok minőségét.  

A második nap szentmisével kezdődött a győri szeminárium kápolnájában, amelynek főcelebránsa Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.  

A szemináriumi elöljárók kirándulást tettek Pannonhalmára, ahol Hortobágyi T. Cirill főapát fogadta őket és tartott borkostolót a Pannonhalmi Apátsági Pincészet különlegességeivel. 

Győri Egyházmegye Sajtóiroda (hmg)
Fotó: BJHF

MEGOSZTÁS