Nemzedékek találkozója a Gerhardinum-líceumban

0
1759
A tízéves találkozójára érkezett Denis Moldovan, a temesvár-belvárosi Szent Katalin-templom orgonistája saját szerzeményét adta elő. Fotók: Temesvári Egyházmegye

Véndiák-találkozóra, nemzedékek találkozójára hívta augusztus 28-ára, szombat délelőttre a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum vezetősége az iskola 25, 21, 20, 16, 15, 11 és 10 esztendővel ezelőtti végzőseit. A találkozó programja 10 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ezt követte az osztályfőnöki óra, végül pedig 12 órakor szentmise keretében adtak hálát Istennek az eltelt esztendőkért az egybegyűltek.

Az iskola impozáns nagytermét megtöltő egykori tanulók és tanáraik számára a viszontlátás örömét növelte, hogy tavaly a járványügyi szigorítások miatt elmaradt találkozót idén végre sikerült megszervezni.

Kocsik Zoltán lelkipásztor, a Gerhardinum-líceum igazgatója bevezetőjében így szólt a jelenlevőkhöz: „Ilyen alkalmakkor mindig eszembe jut a régi székely himnusz egyik verssora: Vándorfecske hazatalál. Egy idő után mindannyian hazatalálunk a szülői házba, az egykori iskolába, azokhoz, akik elindítottak bennünket az életbe. Milyen jó, hogy van hova hazajönni. Milyen jó, hogy vár a család, az iskola és a volt tanáraink!”

A megnyitó ünnepélyes és egyben családias hangulatát még jobban kiemelte a X. B osztályos Tóth Dávid zongorajátéka, Iulia Crișan IV. A osztályos tanuló és Pașcalău Elisa I. B osztályos tanuló pedig verssel köszöntötték a véndiákokat. A tízéves találkozójára érkezett Denis Moldovan, a temesvár-belvárosi Szent Katalin-templom orgonistája pedig saját szerzeményét adta elő.

Az egykori növendékek számára megható és vidám perceket is tartogató osztályfőnöki órát követően a piarista templomban Fechetă Eugen spirituális, óteleki plébános mutatott be szentmisét, amelyen koncelebrált Kocsik Zoltán templomigazgató, Andó Attila nagyszentmiklósi plébános és Drăghia Novița Marian berestyei plébános, az iskola egykori végzőse.

Szentbeszédében Fechetă Eugen arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy az ember életútját Isten folyamatos és következetes gondoskodása kíséri. A szentmise végén Kocsik Zoltán iskolaigazgató azzal búcsúzott, hogy öt év múlva ismét visszavárják a végzősöket.

Forrás: Temesvári Egyházmegye