Száz gyermeknek is segíthetünk

0
1797

Akárhogyan is alakuljon az iskolakezdés ebben az évben, egy dolgot biztosan tudunk: tanszerre idén is szüksége lesz minden gyermeknek. Még azoknak is, akiknek a szülei nem tudják ezt megvásárolni. A csíkszeredai Juventutti Alapítvány jótékonysági tanszergyűjtő akciót hirdet idén is, 2021. augusztus 27. és szeptember 8. között.

Az összefogással száz csíkszeredai és Csíkszereda környékén élő nélkülöző gyermeket szeretnének támogatni füzetekkel, írószerekkel és más iskolai eszközökkel – áll az alapítvány felhívásában.

Fotók: Juventutti Alapítvány

A tanszeradományokat két papírüzletben lehet leadni szeptember 8-ig, Csíkszeredában: a jótékonysági akció partnerei és gyűjtőpontjai ebben az évben is a Zenit Plusz papírüzlet (Márton Áron utca 14. szám), valamint a Papírmadár papírüzlet (Nagyrét utca 25. szám), de fogadják az adományokat naponta 8-16 óra között a Juventutti Alapítvány irodájában is (Kőrösi Csoma Sándor utca 2. szám).

Adományozni lehet új és használt, de kifogástalan állapotban lévő tanszert és eszközt, bármit, ami iskolakezdésre szükséges lehet: iskolatáskát, tolltartót, tollat, ceruzát, színes ceruzát, radírt, hegyzőt, füzetet, filctollat, szövegkiemelőt, vonalzót, körzőfelszerelést, rajztömböt, vízfestéket, ecsetet, füzet- és könyvborítót is.

Az összegyűlt adományokból készített tanszercsomagokat az alapítvány még iskolakezdés előtt átadja a gyermekeknek. A szervezők várják minden segíteni vágyó adományát, hogy idén is tele táskával kezdhessék az iskolát azok a gyermekek, akik számára ez, összefogás nélkül elképzelhetetlen lenne.