Zenei ösztöndíjat hirdet a Csíkszeredai Régizene Fesztivál

0
1211

A Cultura Nostra Egyesület – mint a Csíkszeredai Régizene Fesztivál társszervezője – egyszeri ösztöndíjpályázatot hirdet három korcsoport-kategóriában. Az ösztöndíj célja a fiatal tehetséges zenészek motiválása és bátorítása, régizenei szakoktatáson való részvételük támogatása. Az ösztöndíjpályázat benyújtásának határideje: 2021. augusztus 31.

Az ösztöndíjra pályázhatnak:

  1. Hargita megyei oktatási intézményben tanuló, zenei pályára készülő középiskolás diákok;
  2. Hargita megyei lakhellyel rendelkező, zenei pályára készülő, felsőoktatási intézmény hallgatói;
  3. Hargita megyei lakhellyel rendelkező fiatal pályakezdő művészek.

Mindhárom kategóriában pályázhatnak azok a romániai lakhelyű és állampolgárságú fiatalok, akik az elmúlt öt évben a csíkszeredai Régizenei Nyári Egyetem mesterkurzusain aktív hallgatóként vettek részt. Az ő esetükben a Hargita megyei tanulói státus, illetve lakhelyre vonatkozó kitétel nem érvényes. A második és harmadik kategória esetében a felső korhatár 35 év. Nem pályázhat az, aki 2021. augusztus 31-ig betöltötte 35. életévét.

A következő tevékenységek/költségek támogathatóak:

  • Hangszer, vonók, tartozékok és egyéb segédanyagok vásárlásához való hozzájárulás (csak korabeli típusú/korhű hangszer);
  • Belföldi vagy külföldi továbbtanulás támogatása régizenei szakirányú képzésen (tandíjak, részvételi díjak, valamint regisztrációs díjak, illetve egyéb díjak);
  • Belföldi vagy külföldi régizene szakirányú továbbképzésen (workshopon, mesterkurzuson stb.) való részvétel támogatása.

A zenei ösztöndíj keretösszege összesen 25.000 lej
A díjak kategóriánként: 5.000 lej összesen: I. díj 3.000 lej, II. díj 2.000 lej;
10.000 lej összesen: I. díj 6.000 lej, II. díj 4.000 lej;
10.000 lej összesen: I. díj 6.000 lej, II. díj 4.000 lej.

Az ösztöndíjpályázat benyújtásához ki kell tölteni a Google-űrlapot, amelynek tartalmaznia kell az általános adatokat, a pályázathoz szükséges videófelvétel és dokumentumok elérési linkjét Drive felületen. Ehhez szükséges feltölteni egy Google Drive-mappába az elkészített videót, a kért dokumentumokat, és megadni a Drive-mappa elérhetőségi linkjét az űrlapban (ebben az esetben, kérjük, állítsa a mappa láthatóságát úgy, hogy a link birtokában bárki megtekinthesse azt. Pl.: Drive-mappa neve: osztondij_vezeteknev_keresztnev, szakmai_oneletrajz_vezeteknev_keresztnev.pdf).

A videofelvétel készítéséhez szükséges útmutató, valamint a pályázathoz szükséges adatoklistája ide kattintva érhető el.

A pályázat megvalósításának időszaka: 2021. október 1. – 2022. július 31.

További információk az earlymusicfestival@gmail.com e-mail-címen kérhetőek.