Közzétették Ferenc pápa budapesti programját

0
3393
Fotó: NEK Titkárság

Huszonegy év elteltével vesz részt katolikus egyházfő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Ferenc pápa szeptember 12-én Budapesten, a Hősök terén részt vesz a katolikus világesemény záró szentmiséjén.

Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban. Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségeknek a képviselőit.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.

A szentatya a délután folyamán indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát, és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen.

Ferenc pápa részletes budapesti programja:

07:45 Érkezés a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.
07:45 Hivatalos köszöntő a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
08:45 Találkozó Magyarország köztársasági elnökével és miniszterelnökével a Szépművészeti Múzeumban.
09:15 Találkozó a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban. A Szentatya beszédet mond.
10:00 Találkozó a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának képviselővel és Magyarország zsidó közösségeivel a Szépművészeti Múzeumban. A zentatya beszédet mond.
11:30 Szentmise a Hősök terén. Úrangyala imádság. A szentatya ünnepi homíliája.
14:30 Búcsú ceremónia a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
14:40 Indulás repülővel Pozsonyba.

A NEK programjaira és a záró szentmisére ITT regisztrálhatnak.

Forrás: Magyar Kurír, NEK Titkárság