Nincs hit kockázat nélkül. A Keresztény Szó júliusi száma

0
1863

Szent Család vasárnapján Ferenc pápaa bejelentette, hogy az Amoris Laetitia apostoli buzdítás közzétételének ötödik évfordulója alkalmából szentévet hirdet, ez március 19-én, Szent József liturgikus ünnepén kezdődött el. A gyulafehérvári főegyházmegyében kiemelten papi hivatásokért imádkozunk.

Szent Család évében, július elsején fejeződött be az az egy hónapon át tartó hivatásébresztő imalánc, amelyet a sepsiszentgyörgyi medzsugorjei imacsoport kezdeményezett Regina nővér által. Ennek során egész hónapban több mint nyolcvan szentmisét mutattak be több helységben azokért, akik csatlakoztak az imalánchoz, amelyet Jézus, Mária és József oltalma alá helyezték.

Többszörösen is a hivatás kérdése áll a Keresztény Szó fókuszában, miközben a világban, szűkebb környezetünkben sokféle hatás ér, amelyek százfelé szabdalják életünket, figyelmünket, úgy tűnhet, annyi fontosabb témával kellene foglalkozni. Miközben a hívás, elhivatottság életünk központi kérdése, mert addig se a magunk, se a világ dolgait nem tudjuk rendezni, rendbe hozni, míg a saját helyünket, feladatunkat nem ismerjük. A hívást… azt a legbelső hangot, ami jelzi: öröm a munka, a fáradtság és nehézségek közepette is belső elégtétel, hogy olyanok közt forgunk, olyanokkal osztjuk meg életünket, akikkel jó, értelmes, gazdagító együtt lenni, családban, baráti körben.

A helyünkön lenni, igazi hivatásunkkal összhangban élni minden nap: ha ez a biztos pont megvan, jöhet az ár is, nem lep el egészen. Ezért foglalkozunk katolikus kulturális folyóiratunk hasábjain is a hivatás kérdéseivel. E hónapban inkább a papi hivatással, de nem csak. A téma fókuszban marad következő lapszámainkban is, kövesse a Keresztény Szót!

A júliusi lapszám tartalmából:

Szent József: a hivatás álma. Ferenc pápa üzenete a hivatások 58. világnapjára
Ha tökéletes akarok lenni, papnak vagy szerzetesnek kell mennem? Kérdések és válaszok a papi hivatásról (Forrás: jezsuita.hu)
Szentek. László Zsolt életútinterjúja Jakubinyi György ny. érsekkel (4)
Kasza Izabella: A konferencia, ahova betoppant Isten (Hivatás a pszichológus szemével)
Ambrus-Pál Arnold: A szenvedő ember imája – a panaszima az Ószövetségben (2)
Tamás Huba: Dr. Boga Alajos emléke ma