Büszke vagyok arra, hogy Szűz Mária barátnője lehetek – Schönstatti lánytáborok Temesváron

0
1595
Schönstatti lánytábor: Fotók: Temesvári Egyházmegye

Értékes vagy! – üzente a Shönstatti lánytábor témája azoknak a 9 és 12 év közötti lányoknak, akik csatlakoztak a temesvári Schönstatti Márianővérek szervezésében a Marienheim ifjúsági házban megtartott országos lánytáborhoz. A 13 éven felüliek számára megtartott második lánytábor témája ez volt: Evezz a mélyre!

Az első táborba, amely július 2-án, pénteken kezdődött és 4-én, vasárnap zárult, 16 lány érkezett Temes és Arad megyéből, valamint Szegedről. A szervezők munkáját önkéntesként Zöld Tímea és Zöld Kata segítette. A 13 éven felüliek táborában 25 lány vett részt Románia különböző részeiről, Temesvár, Arad, Nagyvárad, Hargita és Szilágy megyéből. A nagyobbak táborát július 7. és 11. között tartották. A résztvevők köszönik a Schönstatti Márianővéreknek és a két egyetemistának, Zöld Tímeának és Csáki Brigittának a tábor szervezését és megvalósítását.

Gyüre Vanda-Mária Zimándújfaluról érkezett a kisebbek táborába, idén első alkalommal csatlakozott a programhoz. A Temesvári Egyházmegye honlapján közzétett beszámolóban azt írja, hogy „büszke vagyok arra, hogy Szűz Mária barátnője lehetek. A tábornak köszönhetően és emlékként a Szűzanyával való barátságunk megkötése alkalmából egy nyakláncot kaptam”.

Köles Réka már régóta várta a kisebbek lánytáborát, ő már harmadjára volt részese a tábornak. A téma kapcsán a beszámolójában így ír: „Értékes vagy – nem számít mit mondanak mások, Isten mindig szeret”.

Scherer Dominika Szegedről csatlakozott a 9–12 éves korosztály táborához, aki örömét fejezte ki, hogy részt vehetett a közös hétvégén. Beszámolójában leírta, hogy a harmadik nap derült ki, hogy ki kit húzott ki a bemutatkozáskor, akiknek a tábor alatt kézimunkákat és üzeneteket készítettek.

A nagyobbak részéről Piklor Larissa készített beszámolót, aki kiemelte ebben, hogy „otthon érezhettük magunkat és a Szűzanyával együtt jól kihasználhattuk ezt az időt”. Az összefoglalóból kiderül, hogy Pál József Csaba temesvári megyés püspök is meglepte látogatásával a táborozókat. A színes és változatos program során a játékok és lelki programok mellett a résztvevőknek lehetősége nyílt hajózni a Begán. A lányok közül tizenhatan megkötötték, illetve megújították a szeretetszövetséget a Schönstatti Szűzanyával és így tagjai lettek a Romániai Schönstatti Lányifjúságnak. Piklor Larissa így ír: „A tábor témája (Evezz a mélyre!) megtanított minket sok mindenre. Megpróbáltunk a mélyre evezni, mélyebbre menni a hitünk megismerésében, elmélyíteni személyes kapcsolatunkat Jézussal és a Szűzanyával.”

A teljes beszámoló elolvasható a Temesvári Egyházmegye honlapján.