Ferenc pápa néhány napig még kórházban marad

0
1482

A szentatya folytatja a műtét utáni kezeléseket, és még pár napot a kórházban tölt. A Vatican News magyar szerkesztőségének híradása szerint örömét fejezte ki, hogy sikerült megtartania a szokásos vasárnap déli találkozót, utána hangoztatta az ingyenes és megfelelő egészségügyi szolgáltatás fontosságát. Megköszönte a hívek közelségét és imáit, amelyekkel kórházi ápolását kísérik.

Vasárnap, július 11-én délben rendhagyó Úrangyala imádság keretében Ferenc pápa a római Gemelli klinika tizedik emeletének balkonjáról intézte beszédét a kórház udvarán összegyűlt hívekhez és azokhoz, akik a tömegkommunikációs eszközök révén követték szavait.

Nem ez az első alkalom, hogy a vasárnap déli Úrangyala ima a Gemelli kórház tizedik emeletéről hangzik el. Szent II. János Pál a római klinikát elnevezte a “Harmadik Vatikánnak”.

Ferenc pápát múlt vasárnap, július 4-én délután szállították a Gemelli kórházba, majd sebészeti beavatkozást hajtottak rajta végre. Ezen a vasárnapon, július 11-én a tizedik emeleti balkonon a pápa mellett állt egy kislány és néhány beteg gyermek. Az Úrangyala elimádkozása előtt találkozott a gyermek-onkológiai osztály kis betegeivel.

A július 12-iki, hétfői szentszéki sajtóközlemény tájékoztatása szerint a szentatya vasárnapja nyugodtan telt, és befejezte a posztoperációs fázist. Az orvosi és rehabilitációs kezelés javítása érdekében még néhány napig kórházban marad. A vasárnapi Úrangyala elimádkozása előtt kívánsága szerint meglátogatta a közeli onkológiai osztály néhány gyermek páciensét és családtagjaikat, köszöntötte az emeleten fekvő betegeket, röviden elidőzött az orvosokkal és ápolókkal. Délután szentmisét mutatott be a magánkápolnában az őt ápolók jelenlétében.