Fiú ministránstábor lesz Csíkszeredában

0
2183
A 2017-es ministránstábor résztvevői. Fotó: Romkat archív

A korábbi évek hagyományához híven az idén is megszervezik az egyházmegyei fiú ministránstábort július 1–4. között Csíkszeredában, a Segítő Mária-líceum kollégiumában. A járványhelyzet miatt azonban létszámban korlátozott formában van lehetőség a szervezésre, legtöbb 80 ministráns részvételével. Korosztály szerint a negyedik osztályt végzettektől a nyolcadikosokig jelentkezhetnek a Gyulafehérvári Főegyházmegye plébániáinak aktív ministránsai.

Balla Imrétől, az egyházmegye ministráns- és hivatásgondozással megbízott lelkészétől megtudtuk, hogy plébániánként két résztvevővel számolnak, hogy minél több helyről be tudjanak kapcsolódni a ministránsok. A jelentkezés sorrendjében regisztrálják a ministránsokat, és ha betelt a 80 hely, akkor azon felül nem tudnak fogadni senkit, ezért arra kérik a plébánosokat, hogy éljenek a lehetőséggel és regisztrálják mihamarabb a legügyesebb ministráns fiúkat! 

A tábor részvételi díja 120 lej fejenként.

A táborba megérkezni július 1-jén, csütörtökön 16 és 18 óra között kell, a program 18 órakor kezdődik, és július 4-én, vasárnap 16 órakor zárul.

Jelentkezni június 20-ig lehet a főszervező Simó Gáspár iskolalelkész e-mail-címén: gazsipap@hotmail.com.

Molnár Izabella