Változott a gyulafehérvári kisszeminárium felvételi időpontja

0
1756
A kisszeminárium épülete Gyulafehérváron

Megváltozott a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum (GMGK) felvételi programja. Az új program alapján az érdeklődők 2021. május 31-ig jelenthetik be felvételi szándékukat a kisszeminárium igazgatóságán.

Mint korábban írtuk, a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum felvételi vizsgát hirdet fiúknak a 2021/2022-es tanévben induló IX. osztályának 24 helyére. Várják mindazokat, akik sikerrel elvégezték a VIII. osztályt, magaviseletük tízes, és 2021. szeptember 15-ig nem töltik be a 18. életévüket.

A tanintézményben kántori oklevelet is lehet szerezni. Az opcionálisan tanulható kántorképzésre jó hallással és énekhanggal, valamint zenei tehetséggel rendelkezők jelentkezhetnek. Lehetőség van, szintén opcionálisan, intenzív angol nyelvtanulásra is. A tanulóknak kényelmes bentlakás áll rendelkezésükre napi háromszori étkezéssel, a nagyobb ruhadarabok mosásával, vasalásával – jelenleg mindössze évi 1600 lejért (havi 200 lej).

A megváltozott felvételi program alapján az I. szesszióban felvételizni szándékozók 2021. május 31-ig jelentkezhetnek a GMGK igazgatóságán plébánosuk vagy iskolai hitoktatójuk révén a következő elérhetőségek egyikén: tel./fax: 0258-819869, e-mail: gmgkdirector@gmail.com. Az aktuális program alapján 2021. június 7-14. között lehet beiratkozni a képességvizsgára szintén a fenti elérhetőségek egyikén. A képességvizsga és az anyanyelvi próba (abban az esetben, ha nem magyar tannyelvű iskolában végzett a felvételiző) június 15-18. között lesz.