Kolping-zarándoklat egy év után

0
1200
Fotók: A Gyulafehérvári Kolping Facebook-oldala

Egy év kényszerkihagyás után idén újra személyes részvétellel zajlott a Kolping Család hagyományos zarándoklata május 1-jén, Szent József, a munkás ünnepén – tudtuk meg a Gyulafehérvári Kolping Facebook-oldaláról. A zarándoklat keretében 62 Kolping-tag érkezett Csíksomlyóra a brassói, a csíkszentdomokosi, a gyergyószentmiklósi, a marosszentgyörgyi, a négyfalusi, a szászrégeni és a székelykeresztúri Kolping Családok képviseletében. Az eseményről a székelykeresztúri Joó Aniella számolt be a Gyulafehérvári Kolping Facebook-oldalán.

A zarándoklat a csobotfalvi Szent Péter és Pál-plébániatemplomban kezdődött. A rózsafüzér elimádkozását követően Gödri István országos és egyházmegyei prézes és Göthér Gergely csobotfalvi plébános szentmisét mutatott be. Homíliájában Gödri István prézes kiemelte a tevékeny szeretet fontosságát, különösen a jelenlegi nehéz időkben. Követendő példaként említette Adolph Kolpingot, aki maga is azt kereste, miként segíthet embertársain, és arra intette őket, hogy ne legyenek közömbösek egymás nehézségei iránt, hanem szeretettel keressék, miként segíthetnek a szükséget szenvedőkön.

A szentmise után Göthér Gergely plébános üdvözölte a zarándokokat, bemutatta nekik a csobotfalvi plébániatemplomot, a Gyulafehérvári Főegyházmegye egyik legszebb ékkövét. A résztvevők hálásak voltak a részletes ismertetőért, melynek során bepillantást nyerhettek a templom múltjába és jelenébe. A zarándokok nagy része először járt a gyönyörű, meghitt hangulatú templomban, és többen máris megfogalmazták, hogy szívesen térnek majd vissza egy következő alkalommal.
Ezután következett a keresztút elvégzése. Míg a csoport nagyobbik fele a kálvárián imádkozott, a többiek a pünkösdi körmenet útján elmélkedték végig Jézus Krisztus szenvedéstörténetét. A két csoport nagyjából egyszerre érkezett ki a nyeregbe, a hármashalom oltár mellé.

A résztvevők kifejezték: jó volt végre újra találkozni, élményeket megosztani és további közös eseményeket tervezgetni. Hálásak a gondviselő Istennek, hogy részt vehettek a zarándoklaton és az együttlétben.

Joó Aniella