Elérhető és letölthető a NEK új programja

0
4406
Sajtótájékoztató 2020 szeptemberében • Fotó: Ambrus Marcsi

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) szervező titkárság elérhetővé tette honlapján a kongresszus hetének teljes programját, amelyet PDF formátumban is letölthetünk. A program mellett megismerhetjük azokat az előadókat is, akiket a világ minden tájáról várnak a szeptemberi találkozóra.

A szeptember 5. és 12. között megrendezendő kongresszus szervezői bíznak abban, hogy a járványhelyzet enyhülésével, a szükséges óvintézkedések betartásával személyesen vehetünk majd részt az eredetileg négyévente sorra kerülő találkozón. A szervezés a koronavírus-járvány árnyékában is töretlenül halad előre és zajlik a háttérben.

A kongresszus új programja illetve az előadók teljes névsora IDE KATTINTVA érhető el, és PDF formátumban le is tölthető minden érdeklődő számára.

A találkozó egyes napjait a Lélek ajándékainak dedikálják, így szeptember 5-én, az öröm napján délután 15 órakor a Hősök terén veszi kezdetét a kongresszus ünnepélyes megnyitója szentmise keretében. Az egyhetes találkozó programjai közül kiemelkedik továbbá a szeptember 8-ára, a türelem napjára tervezett bizánci rítusú isteni szent liturgia a Szent István-bazilikában délután 16 órai kezdettel. Ezen a napon, délután 17 órától Budapest plébániái várják a híveket, hogy együtt imádkozzanak a különböző nyelveken bemutatott szentmisék keretében.

A fiatalok számára szervezett kiemelkedő program a szeptember 10-én, pénteken este 19 órától, a hit napján sorra kerülő Forráspont a Papp László Sportarénában, amelynek keretében Ákos is a színpadra lép.

Szeptember 11-e a hűség napja, egyben a katekéták alkalma is lesz. Szombaton a családok számára a Margit-szigeten kínálnak programokat, majd 17 órától várják a híveket a Kossuth téri szentmisére, amelynek főcelebránsa Erdő Péter bíboros lesz. A szentmisét követően eucharisztikus gyertyás körmenetet tartanak a Hősök teréig.

A szeretet napján, szeptember 12-én vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik a kongresszus záró szentmiséje a Hősök terén, a szervezők reményei szerint Ferenc pápa részvételével.

Forrás: iec2020.hu/Magyar Kurír