Kiállítást szerveztek a Márton Áron-vetélkedő helyi alkotásaiból Csíkszentdomokoson

0
2637
A vetélkedőn maketteket is készítettek a diákok

A Márton Áron-imakilenced februári programsorozata folytatódott márciusban a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskolában. A Cselekvő iskola elnevezésű játékben részt vevő csapatok bemutatták alkotásaikat.

A „Cselekvő iskola” és játék Márton Áron püspökkel elnevezésű, általános iskolásoknak meghirdetett online vetélkedőre az iskolánk diákjai közül öt csapat nevezett be és a pályamunkákból kiállítást szerveztünk az iskola konferenciatermében. A hittan órák keretében a játékban részt vevő csapatok bemutatták a munkálkodásuk gyümölcseit az osztálytársaiknak.

A csíkszentdomokosi csapatok: BABok, Felfedező Mártonok, Mártonos domokosiak, Mindenáron és Nagykilenced Áronkái. Segítő és kisérő tanáraik: Biró Mária-Melinda, Gidró Melinda, György Csaba István és Kalamár Mária.

A játék négy feladata lehetőséget nyújtott Márton Áron püspök életének, emberi nagyságának megismeréséhez. A feladatok sokrétűsége és a kihívás az elkészítésre olyan motiváció volt, ami munkára és cselekvésre sarkallta a diákokat. Áron püspök figyelemfelkeltő gondolatai megérintette lelküket. Annyira változatos volt mind a négy feladat, hogy a „közzétett kincseknél” sokkal több készült, maradt meg, és többet visznek magukkal a résztvevők, ugyanakkor a kiállítás látogatói is. A diákok játék által cselekvő részesei lehettek a nagykilencednek.

Köszönet és hála van a szívünkben, lelkünkben és Isten áldását kérjük a játék megálmodóira és minden önkéntesre.

Kalamár Mária