Éves nagygyűlést tartott a nagyváradi Caritas Catolica

1
1168
Böcskei László megyés püspök megköszönte mindenkinek az ügy iránti pozitív hozzáállást. Fotók: Nagyváradi Egyházmegye

A nagyváradi püspöki palota dísztermében, a járványügyi szabályok betartásával szervezte meg március 16-án, kedden éves nagygyűlését a Caritas Catolica Egyesület. A napirenden szerepelt a 2020-as pénzügyi ellenőrzési jelentés és mérleg ismertetése, valamint utóbbi megszavazása.

Az előző év költségvetését is bemutatták, és felvázolták a 2021-re tervezett költségeket, amelyet a jelen levő tagok jóváhagytak. Rajna József igazgató, valamint Dunai József ügyvezető igazgató beszéltek a folyó év stratégiájáról, mindenki reményét fejezve ki az iránt, hogy ebben az évben nem kell majd szembenézni és megoldást találni azokra a kihívásokra, amelyek az elmúlt esztendőben megnehezítették az egyesület működését, a szolgáltatások biztosítását. A beszámolókból kiderült, a nehéz helyzet ellenére is sikerült anyagi szempontból bizonyos szinten egyensúlyban maradni, de sok gondot okozott a járványállapot lelki szempontból mind a gondozottaknak, mind a gondozóknak, a szociális szolgáltatást biztosítóknak.

Böcskei László megyés püspök megköszönte mindenkinek az ügy iránti pozitív hozzáállást, és Ferenc pápa iraki apostoli útján elhangzott beszédeiből inspirált gondolatokkal bátorította a jelenlevőket munkájuk további eredményes és reményteljes folytatására. A főpásztor az ő személyes, és az egyházmegye teljes támogatásáról biztosította a Caritas vezetőségét és a jelen levő tagokat. A gyűlés végén megemlékeztek az egyesület nemrég elhunyt tagjairól és imádkoztak értük.

Forrás: Nagyváradi Egyházmegye