Imahálót kezdeményeznek nagyböjtre Európa püspöki konferenciáinak elnökei

0
774
Fotó: CCEE

Európa püspöki konferenciáinak elnökei arra kérik a híveket, hogy hamvazószerdától kezdve egész nagyböjtben imádkozzanak együtt a koronavírus-világjárvány áldozataiért. A szent negyven nap alatt napról napra más-más országban mutatnak be kifejezetten a Covid-19 betegségben elhunytakért gyászmisét.

A kontinens főpásztorai számos alkalommal csatlakoztak együtt Ferenc pápához, hogy megerősítsék az Egyház közelségét mindenkihez, aki a koronavírus miatt küszködött, küszködik: az áldozatokhoz és családjaikhoz, a betegekhez és az egészségügyi dolgozókhoz, az önkéntesekhez és mindenkihez, aki az első vonalban szolgál ebben a nehéz helyzetben.

Ezúttal egész nagyböjtre imahálót, eucharisztikus láncot kezdeményeznek azért a több mint 770 ezer emberért, akik Európa-szerte a Covid-19 vírus okozta fertőzés következtében hunytak el.

„Megvizsgáltuk a lehetőségét, sőt a szükségét, hogy a világjárvány áldozataira, sok-sok áldozatára szentmisében emlékezzünk – fogalmaz Angelo Bagnasco bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke a kezdeményezést elindító üzenetében. – Európa valamennyi püspöki konferenciája legalább egy szentmisével kapcsolódik a kezdeményezéshez: így imaláncot hozunk létre, a sok ember emlékére mondott szentmisék láncolatát. Ebben az imádságban meg akarunk emlékezni a gyászoló családokról is és mindenkiről, aki a vírus következményei miatt szenved és bizonytalanságot él meg.”

A kezdeményezés, amelyben valamennyi európai püspöki konferencia részt vesz, a közösség és a remény jelét kívánja nyújtani az egész kontinens számára. „Mi, európai püspökök – teszi hozzá a CCEE elnöke – mind egyként állunk keresztény közösségeink, papjaink mellett. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki a leginkább szükséget szenvedőknek szenteli az életét. Szavainkkal és mindenekelőtt imáinkkal támogatjuk munkájukat, hogy együtt egy jobb jövő felé tudjunk tekinteni.”

Forrás: CCEE/Magyar Kurír