A házaspárok útjára hívják a párokat a nagyváradi palotakertbe

1
930
Házaspárok útja. Fotók: Nagyváradi Egyházmegye

A házasság fontos eseményeit jeleníti meg a nagyváradi püspöki palota kertjében hétfő délben felállított házaspárok útjának tizenhat stációja.

A nagyváradi házaspárok február 14-ig, Bálint-napig személyesen járhatják végig a palotakertben a tizenhat stációból álló utat, követve a kijelölt ösvényt. Az egyes állomásokhoz való elmélkedéseket a nagyváradi egyházmegye honlapján találhatják meg, IDE kattintva hallgathatják meg és beszélhetik át. A vidéken élő házastársak is átimádkozhatják és megbeszélhetik a kérdéseket a fent említett segédanyag segítségével.

A sétaút tizenhat állomást érint, amelyek a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg. A szentírási idézetek, elmélkedések ösztönzést adnak arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással.

A házasság hete idén vasárnap, február 14-én ér véget. Ezen a napon az egyházmegye több plébániáján hálaadó szentmisét mutatnak be, amelynek keretében a házastársak megújítják a házasságkötéskor tett esküjüket és megajándékozzák egymást szeretetük jeléül.

Forrás: Nagyváradi Egyházmegye

1 HOZZÁSZÓLÁS