Már lehet csatlakozni az idei Ars Sacra Fesztivál programjaihoz

0
809

Az idei Ars Sacra Fesztivált a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összehangolva rendezik meg szeptember 4-től 12-ig. Magyarország határain túlról is várják az önkéntes művészi produkciók csatlakozását június 15-ig.

Az Ars Sacra Fesztivál küldetése, hogy olyan programokat kínáljon a közönség és a kongresszus résztvevői számára, melyek bepillantást engednek a hit és a szakralitás világába, valamint felmutatják a zsidó-keresztény tanításból és hagyományból táplálkozó európai kultúra értékeit. Kiállítások, irodalmi estek, koncertek, filmvetítések, séták – összesen tizenegy műfajban kapcsolódhatnak a jelentkezők a rendezvénysorozathoz.

A fesztiválon való részvétel ingyenes, így olyan műsorokat várnak, amelyek ingyenesen látogathatók, illetve a jelenlegi körülmények között fontos, hogy lehetőleg az online térben is megtekinthetők legyenek.

A határidőig beérkezett regisztrációk az országosan 40 ezer példányszámban megjelenő programfüzetben is helyet kapnak. (A határidőn túl csatlakozó rendezvények csak a honlapon jelennek majd meg.)

A csatlakozásra való felhívásról ITT olvashatók részletek.

Az Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódó Ars Sacra Filmfesztivál a megszokottól eltérően egy héttel később, szeptember 13-án kezdődik. Pályázati felhívását a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.

Forrás: Ars Sacra Fesztivál/Magyar Kurír