Kovács Gergely érsek karácsonyi videóüzenete

2
4369
„Menjünk el Betlehembe, menjünk oda a jászolhoz és az isteni gyermek visszaadja szívünk békéjét.” Fotó: képernyőkép a videóüzenetből

A gyulafehérvári főegyházmegye főpásztora karácsonyi videóüzenetében hangsúlyozza, hogy van remény: az isteni gyermek visszaadja szívünk békéjét, hiszen Isten Fia ma is beleszületik ebbe a sok sebből vérző világba, hogy velünk legyen és begyógyítsa lelkünk sebeit.

A hivatalos érseki körlevél elhangzik karácsonykor a főegyházmegye templomaiban, Kovács Gergely érsek személyes üzenete azonban már karácsony előtt videó formájában is megtekinthető az érsekség weboldalán és Youtube-csatornáján magyar és román nyelven, amit a cikk végén is megtalálnak.

„Karácsony ünnepére ebben az évben talán még inkább várakoztunk, hiszen annyi minden történt velünk, környezetünkkel, a világgal, ami elgondolkoztatott bennünket” – fogalmaz üzenetében a főpásztor. Ugyanakkor emlékeztet, hogy ezek a kihívások még jobban Isten felé emelik lelkünket, karácsonykor pedig visszatalálhatunk Istenhez, aki visszaadja lelkünk békéjét.

Kovács Gergely érsek kegyelemteljes karácsonyi ünnepet és áldott, boldog új esztendőt kíván a papoknak, a híveknek és minden jóakaratú embernek.

Alább megtekinthető a román nyelvű köszöntő: